Evaluare internaţională la BCU „Lucian Blaga” Cluj-Napoca

10 mai 2012 la 10:33 AM | Publicat în Uncategorized | Un comentariu
Etichete: , , , ,

Evaluare instituţională internaţională la

 BCU  „Lucian Blaga” Cluj-Napoca

În luna mai a.c managementul de vârf al BCU Cluj Napoca a primit raportul de evaluare pentru analiza instituţională desfăşurată în anul 2011 sub conducerea profesor Dr. Wolfram Neubauer, de la Universitatea Tehnică din Zürich.

Această evaluare reprezintă cel de-al doilea demers de acest fel, prima evaluare fiind realizată în anul 2004 tot de către Dr. Wolfram Neubauer la acea dată în colaborare cu Dr. Alice Keller, fost director al Oxford Bodleian Libray.

Prezenta analiză acoperă o perioadă de 5 ani, cu un interval cuprins între 2006-2010 şi aduce o serie de informaţii pertinente şi de valoare prin obiectivitatea observaţiilor despre structura organizaţională şi oferta de servicii a BCU „Lucian Blaga”. De asemenea pentru o relevanţă crescută au fost folosite modalităţi multiple de culegere a datelor şi anume interviuri structurate şi semi-structurate adresate factorilor de decizie din BCU Lucian Blaga şi cadrelor didactice din Universitatea Babeş-Bolyai, vizite de lucru în reţeaua de biblioteci BCU şi un chestionar adresat utilizatorilor bibliotecii.

În sinteza evaluării se menţionează: ”BCU este una dintre cele mai mari şi importante biblioteci ale ţării şi, datorită fondurilor sale, se  impune şi în mediul european…. BCU este o mare bibliotecă funcţională în care, mai mult sau mai puţin toate serviciile clasice de bibliotecă sunt livrate în mod satisfăcător….Grupele principale de utilizatori sunt mulţumiţi cu oferta bibliotecii.”

Această evaluare aduce un plus de valoare prin obiectivitatea cu care nu doar BCU „Lucian Blaga” este analizată ci şi prin faptul că această bibliotecă implică întregul sistem biblioteconomic, şi  conex de cercetare, din România. Trebuie să menţionăm că BCU „Lucian Blaga” a fost prima instituţie din sistemul de învăţământ universitar evaluată între 2004-2005  de către specialişti de vârf  din Europa şi a rămas singura bibliotecă din  România evaluată internaţional.

În concluzie raportul afirmă: „în ultimii ani au fost introduse în BCU numeroase evoluţii internaţionale şi de aici au fost dezvoltate numeroase activităţi bibliotecare, toate servind scopului de a ridica portofoliu de servicii al BCU la nivel internaţional. Aceste preocupări trebuie în mod special menţionate drept valoroase şi foarte pozitive. Trebuie să spunem că drumul ales este potrivit şi urmează linia dezvoltărilor internaţionale”.

Data: 8 mai 2012                                                      

    Biroul de Marketing&Proiecte

                                                                                    BCU „Lucian Blaga” Cluj Napoca

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Felicitari!
    Succes in continuare!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: